Care sunt avantajele?
Metoda curata, neinvaziva care nu necesita demontarea ECU si efectuarea manuala de lipituri care nu sunt garantate in timp datorita diferentelor mari de temperatura care apar in functionarea ECU. Se face cu ajutorul unei interfete si a unui laptop. Nu se pierde garantia masinii deoarece nu este desfacuta nici o componenta a masinii, fiind vorba doar de niste informatii stocate in ECU. Procesul este reversibil, revenirea la harta originala facandu-se gratuit. Nu este detectabila la o testare obisnuita de service. Totusi este bine de stiut ca, fiind o modificare facuta de om, daca cineva vrea cu adevarat sa o descopere, acest lucru este posibil.

 

Cum se face?
Citirea hartilor de injectie ale motorului prin mufa OBD (On Board Diagnosis) si apoi scrierea hartilor optimizate cu ajutorul unei interfete si a unui laptop. Intre aceste doua operatii are loc operatia propriu-zisa de optimizare a parametrilor de injectie care duce la cresterea efectiva a puterii si momentului motor. 

 

Care este cresterea de putere?
Prin remapare (flashtuning) se poate obtine in conditii de siguranta si fiabilitate maxima un surplus de putere de 6-12% pentru motoarele aspirate si 20-40% pentru cele turbo. Pentru cei interesati exista si variante mai agresive de tuning cu cresteri mai mari de putere si cuplu decat cele mai sus mentionate, in detrimentul fiabilitatii motorului (se depasesc tolerantele admise de constructor). Acest tip de tuning se face pe raspunderea clientului.

 

Ce se intampla cu consumul de combustibil?
Consumul scade atat la motoarele cu benzina cat si la cele Diesel in conditiile unei utilizari in afara regimurilor maxime. In mod normal, printr-o ardere mai buna a combustibilului datorita unui reglaj mai precis al motorului consumul scade, cu cca. 0,5 l/100 km la motoare Diesel. Este demonstrat faptul ca la un moment maxim mai mare consumul specific este este mai mic (motorul are mai multe resurse pentru a pune in mascare aceeasi masa).

 

Ce motoare se preteaza la remapare OBD (flashtuning)?
In general motoarele fabricate dupa anul 2000 sunt cele care permit citirea si scrierea informatiilor din ECU. Exista insa si unele masini fabricate inainte de anul 2000 care permit acest lucru. Daca remaparea OBD nu este posibila va putem oferi chiptuning clasic care presupune demontarea calculatorului de injectie (ECU) de pe masina si imobilizarea masinii pentru 1 zi.

18 Aprilie 2015

 Promotie primavara 2015: 2 masini VAG 1.6 TDI 105cp sau 90cp - 1800 lei

18 Aprilie 2015

 Promotie primavara 2015: 2 masini Fiat sau Opel 1.3JTD/1.3CDTI - 1800 lei

21 Iunie 2012

Ultima noutate: Punem internet in masina!!! Wireless sau 3G. Nu ezitati sa ne contactati pentru detalii.

20 Aprilie 2011

 Cele mai bune preturi din Brasov pentru conversie la xenon! De la 200 lei cu montajul inclus si garantie 1 an.

26 Octombrie 2010

 Din data de 1 noiembrie 2010 ne gasiti pe strada Lunga nr. 130. Va asteptam sa vitizati noul garaj de tuning auto al Brasovului!!!